woensdag 23 mei 2012

Visita de una escuela

Hola chicos


Gisteren hebben Dennis en ik een school bezocht, hier in Toledo. De school is voor leerlingen van 3 jaar tot 18jaar. De school 'Colegio Nuestra Señora de los Infantes' heeft drie afdelingen: kleuteronderwijs, lager onderwijs en secundair onderwijs. 
We hadden vermeld aan onze coördinator, als het mogelijk zou zijn, een bezoek te brengen aan een secundaire school. Eens het 'tweede' bezoek geregeld was en we aankwamen aan de school, hoorden we dat we een voormiddag gingen doorbrengen bij de kleuters en de leerlingen van het lager onderwijs.  Dennis en ik keken eens naar elkaar, oké het is voor de ervaring. Toen we de mensen vertelden wat we studeren in België werd ons bezoek veranderd en mochten we 4 lesuren bijwonen in de afdeling van het secundair onderwijs. We werden zeker en vast warm onthaald, stagiairs of bezoek zijn ze niet echt gewoon op een secundaire school. We hebben twee lessen economie en twee lessen engels bijgewoond. Vrij interessant. Per klas zijn er ongeveer 30 leerlingen, wow dat is veel, denken we dan. Maar helaas is dit in Spanje meer dan normaal. Ze vertelden ons zelfs dat het volgend jaar naar 45 studenten kon gaan per klas, er moet bespaard worden van de Spaanse regering. Weer een teken van de crisis in Spanje.





Na het warme ontvangst en de interessante kijk op de lessen hier in Spanje, werd één van de lessen afgesloten met een dansje dat onlangs op het schoolfeest was. Een leuk einde als je het mij vraagt. 
Ik wil Olga en de mensen van de school super hard bedanken voor de interessante tijd op de school. We kunnen vaststellen dat het onderwijssysteem van België op dit moment heel wat beter is dan in Spanje. Het gebruik van werkvormen, het niveau van de lessen en het betrekken van de leerlingen tot de les heeft in deze school nog een groot tekort. Spanje zal moeten werken aan hun onderwijssysteem om het land een goede toekomst te geven. De Spaanse mentaliteit gaf mij de indruk dat de leerlingen niet veel moeten leren en de leerkrachten liever niets doen. Spanje moet eens goed wakker geschud worden!

Een leerzame tijd in de school en een bewijs dat we het in België niet slecht hebben.

Hasta luego
Tamara

Geen opmerkingen:

Een reactie posten